Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veterán Skodák képes leírás - Skoda.tlap.hu
részletek »

Veterán Skodák - Skoda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: skoda.tlap.hu » Veterán Skodák
Keresés
Találatok száma - 5 db
Időutazás a Skodával

Időutazás a Skodával

második világháború után a Skoda gyárban felsőbb utasításra családi autót kellett tervezni, de igen gyorsan. Tesztelésre nem volt sem idő, sem pénz, ezért a háború előtti Populart vették alapul. Megmaradt a központi csőváz és a fakeret, amelyre azután felkerültek az acéllemezek. A kocsi ajtajai előre nyíltak, így könnyű volt beszállni előre. Elöl és hátul egybefüggő padszerű ülései voltak. Az 1101-es típusjelzésű autóban átalakult a motor és a hajtás is. 1089 köbcentiméteres 32 lóerős blokk került az autóba, amely egy egységet alkotott az új négysebességes váltóval (a Popular-é három fokozatú volt). Ezzel a kombinációval 100 km/órás maximális sebességre volt képes az autó. Az akkori közbeszédben és szaksajtóban az angol elnevezés miatt honosodott meg a Tudor (Two door, kiejtve tudor) név, a típusjelzés helyett. Ezt a nevet később a többi karosszériavariáns is megörökölte. Készült belőle kabrió, roadster, mentőautó, rendőrautó, sőt a Tudor padlóvázára épült a Colonial elnevezésű katonai jármű is. Ez utóbbi a VW kétéltű parancsnoki járműinek mintájára született meg. Hazánkban elsősorban Szürke taxi néven vált ismertté a Tudor négyajtós (1102) változata.

Skoda 120

Skoda 120

Skoda 120 Gls (A legutolsó 4 sebességes és öregstílusú Skoda) Hát bizony azt írom le amire most önök gondolnak NO COMMENT, de azért tényleg muszáj egy pár szót ejtenünk erről a négy keréken guruló csodagépről a mindenki által oly jól ismert Skoda 120-asról. Ha mindenképpen ki akarjuk próbálni a padló gázas tempót akkor arra jó alaposan készüljünk fel előtte. Minimum a fejhalgatót tegyük a fejünkre, hogy meg ne süketüljünk, de a mellettünk lévő ajtó behegesztése sem túlzás higgyék el (ugyanis 130felett jó alaposan elkezd olyan érzésünk lenni, mint ha az ajtók hamarosan elhagynák pillanatnyi helyüket)

Skoda Történelem

Skoda Történelem

The history of this brand is radically different from other Eastern makes. The Skoda, until few years ago, was still synonym of very cheap cars; now, instead, these Czech cars are well-reputed for the modern solutions and the accuracy of the assembling. During the past, the Skoda suffered the comparison with the Western cars, nevertheless it was, before the Second Worldwide War, even a producer of luxury cars! Only since the '60s, the Communist industrial plan humiliated the prestigious Czech automotive tradition, that featured several beautiful cars (see also Tatra). The models produced before the '60s -especially the early models with the 'Laurin &lement' brand -are very numerous, and it's impossible to describe all on this page: therefore, if you want additional infos about the Skoda, you can visit the Skoda Official Site, http://www.skoda-auto.com/company/index. htm ; there is also a very rich historical archive.

Veterán Skoda alkatrészek

Veterán Skoda alkatrészek

Veterán járművekkel foglalkozó apróhirdetési oldal. Autók, motorok és alkatrészek. Minden szolgáltatás ingyenesen használható. Hagyományos apóhirdetési funkciókon túl, börze naptár is található az oldalon és börzékhez rendelhetők a hirdetések. Márkák és részletes kategóriák szerint böngészhető a tartalom.

VeteránPark - veterán Skoda történelem, típusok

VeteránPark - veterán Skoda történelem, típusok

Škoda - Oldtimer autók, motorok egyéb járművek a VeteránPark közösségi portálon. Kedveli a veterán járműveket? Ossza meg velünk tapasztalatát! Vajon mire jut egy sikeres könyvkereskedő és egy gépész a XIX. század végén, a XX. elején? Hát persze, hogy közös céget alapítanak és megteremtik a Škoda előfutárát. Václav Klement - a kereskedő - és Václav Larurin - a gépész - vállalkozása kezdetben biciklijavító műhelyként működött. Persze az indulás története sem éppen hétköznapi, Václav Klement német gyártású biciklijéhez szeretett volna pótalkatrészt rendelni, írt is egy levelet cseh nyelven a gyártónak. Nemsokára németül jött a válasz, ha szeretne választ kapni a kérdésére, próbáljon meg olyan nyelven írni, amit meg is értünk. További részletek a VeteránParkon.

Tuti menü